János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mellár Tamás egyesülete az összellenzéki közös jelöltek mellett saját jelölteket állít Pécsen

2019.04.26. 10:36

A Pécsről parlamentbe jutó független képviselő - aki jelenleg a Párbeszéd frakciójában ül - Mellár Tamás a Szabad Pécsnek is megerősítette, hogy egyesülete (Mindenki Pécsért Egyesület) a tervek szerint az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben indítani fog saját jelöltet. Azzal párhuzamosan, hogy a városban az ellenzéki pártok (MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP) már megegyeztek, hogy mindenhol egyetlen jelöltet állítanak a Fidesz jelöltjével szemben. 

Mellár szerint ők nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártokkal, és elfogadhatatlannak tartja, hogy csak úgy leosztották egymás közt a jelölteket, és nem indítottak felmérést annak eldöntésére, ki lenne a legnépszerűbb jelölt az adott körzetben.

A közös polgármesterjelöltet pedig, Péterffy Attilát nem hajlandó támogatni, mert szerinte ő a "helyi fideszesek B-terve" - fogalmazott a kormánypárti Pécsma.hu-nak. Az ő támogatásával kapcsolatban korábban a 24.hu-nak is úgy nyilatkozott a kérdésre, hogy hajlandó-e támogatni:

Ebben a formában biztosan nem. Mi akkor vesszük számításba Péterffy Attilát, ha aláírja a nyilatkozatot, hogy részt vesz az előválasztási procedúrán, és magára kötelező érvényűnek tekinti annak a végeredményét. Ha ő lesz az esélyes jelölt, akkor természetesen mindenki beáll mögé, ha viszont nem, akkor neki kellene visszalépnie az esélyesebb jelölt javára.

A Pécsma.hu-nak úgy fogalmazott: "a 'mi támogatjuk a ti kevésbé alkalmas embereteket az egyik körzetben, cserébe viszont ti is támogassátok a mi kevésbé alkalmas emberünket a másik körzetben' elnevezésű ellenzéki mutyiban sem én, sem a Mindenki Pécsért Egyesület nem vett és nem is fog részt venni. Az ilyen típusú mutyik nem csak erkölcstelenek, de ráadásul még csak nem is eredményesek – lásd a tavalyi országgyűlési választás eredményeit."

A politikus a Szabadpécsnek most a saját jelöltekkel kapcsolatban azt mondta, nagyjából május végén ér véget a kiválasztási folyamat a terveik szerint.

Közben van, aki már ki is lépett Mellár egyesületéből a döntés miatt. "A 2017 végén iskolai szakács állásából elbocsátott bölcsész végzettségű, a Zsolnay-család történetét két regényben is feldolgozó írónál pénteken reggel telt be a pohár, Mellár Tamás két nyilatkozata miatt" és kilépett a Mindenki Pécsért Egyesületből - írja a lap a pénteki cikkében

Mellár erre ott Facebookon úgy reagált:

Sajnálom Horváth Tamás kilépését. De én lelkiismereti okok miatt nem támogathatok egy olyan baloldali alakulatot, amelyről meg vagyok győződve, hogy semmiben sem különbözik a mostani hatalomtól. Lehet, hogy tévedek, de olyan döntést nem hozok, amely a meggyőződésem ellen való.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!