Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Megint át akartak verni egy nagymamát, hogy fizessen, mert balesetet okozott a családtag

2019.04.28. 07:48

Még mindig működik az úgynevezett unokázós csalás. Most egy XII. kerületi idős asszonyt vertek át bűnözők, amikor 2019. április 26-án este csörgött a telefon. A bejelentkező férfihang közölte, hogy a nő lánya balesetet okozott, majd átadta a telefont társának, aki a sértett lányának adta ki magát, és 2 millió forintot kért az ügy elrendezéséhez, írja a rendőrség.

Az asszony borítékba tette a pénzt és a férfi utasításának megfelelően levitte a társház bejárata elé, ahol átadta a borítékot egy ismeretlen nőnek, akit egy másik nő várt egy autóban.

Az unokázós bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport a ház előtt elfogta a 34 éves F. Zsuzsannát, míg társát, az 54 éves B. Józsefnét akkor tartóztatták fel a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai, amikor el akart hajtani a helyszínről.

A rendőrök a fiatalabb nőnél hiánytalanul megtalálták a pénzt. A nyomozás során kiderült, hogy anya és lánya követte el a bűncselekményt. A rendőrök a két nő lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat és SIM kártyákat találtak, illetve lefoglalták azt a Ford típusú személygépkocsit, amivel a bűncselekményt elkövették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves F. Zsuzsanna és az 54 éves B. Józsefné ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!