Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szomszédja mentett ki egy várandós nőt az égő házából Pécsen

2019.04.28. 21:03 Módosítva: 2019.04.28. 22:09

Kigyulladt egy ház Vasason, Pécs egyik külső városrészében. A házban lakó nő ki tudott menekülni az égő épületből, várandós lányát viszont az egyik szomszéd mentette ki az égő házból.

A RTL Híradó szerint a szomszédok egy hatalmas robbanást hallottak, mikor kimentek megnézni, hogy mi történt, látták, hogy a ház ablakaiból ömlik a füst. Riasztották a tűzoltókat és kerti slagokkal próbálták eloltani a tüzet.  

Miután az állapotos nőt biztonságba helyezte, a szomszéd férfi ismét visszament az égő épületbe, hogy kihozza a házban maradt gázpalackokat, nehogy azok felrobbanjanak. 

Lefele volt még egy jó fél méter, ahol nem volt füst. Bemásztam négykézláb. Fogtam a gázpalackot, elzártam, kihúztam, elvágtam a tömlőt és kihoztam a házból

– nyilatkozta a férfi. 

Mire a tűzoltók megérkeztek, a tűz már minden helyiségbe átterjedt. A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók mindenkit távolabb küldtek, hátha a felforrósodott gázpalackok felrobbannak. A tűzoltók vízzel hűtötték a palackokat, hogy elkerüljék a robbanást. 

A tűz okát egyenlőre nem lehet biztosan tudni. A szomszédok szerint a tévé robbanhatott fel. A ház teljesen lakhatatlanná vált. A tűztől kiégett a hűtő és megolvadt a mosógép. A két nőnek átmeneti szállást biztosítottak. A ház lakói nem sérültek meg, két házi-kedvencük, egy kutya és egy macska azonban bennégtek a tűzben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!