Többlépcsős kampányt indít a Fidesz Bangóné patkányozásáról

2019.04.28. 12:20

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat, írja az MTI Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatója alapján.

Ahogy arról beszámoltunk, Bangóné Borbély Ildikó az ATV stúdiójában patkányozott, utalgatott, majd tagadta is, meg nem is, hogy utalgatott a patkányozással, és végül bocsánatot kért, bár nem egyértelmű, hogy miért, ha szerinte nem patkányozott. Majd az MSZP válaszolt a kérdéseinkre, de a válaszból úgy tűnt, hogy addig nem zavarja a pártot a patkányozás, míg máshol sincsenek következmények, például a fideszes Simonkánál, vagy Pócsnál.

Az ATV reggeli műsorában a kérdésre, miszerint hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, a szocialista politikus azt válaszolta: "sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten". A visszakérdezésre pedig, hogy ennek mi az áthallása, azt felelte: "mindenki úgy gondolja, ahogy akarja".

Később az Indexnek azt mondta, nem a Fidesz szavazóira gondolt, amikor patkányozott, de a kérdésre, hogy akkor viszont a fideszes politikusokra, aktivistákra gondolt-e, nem válaszolt nemmel, csak többször megismételte, hogy mindenki arra gondol, amire akar. A tévé stúdiójában a cikk elején idézett párbeszéd után azt fejtegette, hogyan építette ki a Fidesz a függőségi viszonyokat, hogyan függnek a hatalomtól vidéken az emberek, miközben milliárdokból hülyítik a magyar népet. A fent is idézett kérdés-válasz párosból egyértelműnek tűnik, hogy a patkányozással a Fidesz szavazóira, szimpatizánsaira gondolt Bangóné, ha az utána következő magyarázás szerves része a válasznak, akkor a fideszes politikusokat, aktivistákat is jelentheti. Bangónénak azonban ezt a kijelentése utáni nyilatkozatával, illetve posztjával nem igazán sikerült tisztáznia.

A fideszes Hidvéghi vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, Bangóné a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó. Majd azt mondta, mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről "süket fülekre talált", csak "kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek", ezért akciót indítanak.

Első lépésben a rövidfilmmel szólnak a választókhoz, majd további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről "az egészen elképesztő botrányról" tájékoztatni kell a választópolgárokat, mondta a fideszes politikus.