31 utast bírságolt meg a rendőrség egy buszbaleset után 1 évvel

2019.04.29. 21:17 Módosítva: 2019.04.29. 23:43

Tibold Roland egy 15 ezer forintos bírságról szóló levelet mutat az RTL riporterének, amit a székesfehérvári rendőrkapitányságtól kapott.

A férfi 36 másik utassal Szegedről Győr felé tartott egy buszon tavaly májusban, amikor a busz áttért a szemközti sávba, majd az árokban kötött ki. A férfi emléke szerint nem látott biztonsági öveket, nem volt jelzés, hogy be kell kötni magukat, és a sofőr se figyelmeztette az utasokat akár felszállásnál, akár később az út megkezdése előtt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint volt tábla, és nem mérlegelhet, hogy kiszabja-e a büntetést. A sofőr felelősségét a rendőrség még vizsgálja.

37 utas közül 31 nem volt becsatolva, és közigazgatási bírságot kaptak mindannyian. A rendőrség az RTL azon kérdésére nem tudott válaszolni, hogy tavaly hány buszon ellenőrizték az övek bekapcsolását, mert ilyen statisztikájuk nincs. 

Az tévé kereste az autót üzemeltető Dél-alföldi Közlekedési Központot is. Szerették volna megtudni, hogy hány buszban van biztonsági öv, és a balesetet szenvedett busz sofőrje kérte e az utasokat a használatra, de az adásig nem válaszoltak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport