Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Elromlott a lift, ölben cipelik a betegeket a mátészalkai kórházban

2019.04.29. 05:40

Elromlott a lift még hetekkel ezelőtt, ezért a beteghordók és a hozzátartozók ölben szállítják a lépcsőn a betegeket a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályán - írja a Blikk.

A lap azt írja, hogy a mátészalkai kórház első emeletén az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, a másodikra kerülnek a legsúlyosabb betegek.

Hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdők fekszenek a másodikon, többségük mozgásképtelenül. 

"A nagymamám 84 éves, 90 kiló, járókerettel jár, gyakran kerül kórházba. A mátészalkai intézmény esik a legközelebb a lakhelyünkhöz, amikor rosszul lesz, idehozzák. Ám mivel daganattal küzd, rendszeresen át kell szállítani Nyíregyházára vizsgálatra. Legutóbb döbbenten vettük észre, hogy a lift elromlott. A második emeleten volt a mama kórterme, ahova én és a beteghordó vittük fel ketten. Nálunk még a látogatásban is problémát okozott a lift: az anyukám nehezen tud járni, és a sok lépcsőzés miatt nem tudta mindennap meglátogatni a haldokló édesanyját" – mondta a Blikknek az egyik hozzátartozó. 

A kórház sajtófőnöke, Vitka Éva a lapnak elmondta: a lift meghibásodását azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, ami megrendelte a szükséges alkatrészt Ukrajnából, ami azonban még nem érkezett meg. "Fontos számunkra a betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink kényelme és biztonsága, éppen ezért szakemberek segítségét kértük, mérjék fel egy második lift kialakításának lehetőségét" - tette hozzá.