Leszavazták a fideszesek az óvodai aláírásgyűjtés kivizsgálását

2019.04.30. 13:47

Mint mi is megírtuk, önkormányzati fenntartású, józsefvárosi óvodákban gyűjtöttek Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat, a munkájuk miatt kiszolgáltatott óvónők pedig nem mertek nyíltan szembeszállni a kéréssel. Az önkormányzat elismerte az aláírásgyűjtés tényét, de tagadták, hogy a fideszes alpolgármester, Sántha Péterné ennek érdekében nyomást gyakorolt volna az óvónőkre. Mivel az ívek viszont tőle származtak, a polgármester megvonta tőle az eddig oktatási jogkörét.

A Hvg.hu most azt írja, hogy a józsefvárosi képviselő-testület fideszes tagjai leszavazták, hogy az önkormányzat ülésén napirendre kerüljön az ügy kivizsgálása. A vizsgálóbizottság felállítását a Párbeszéd képviselője, Erőss Gábor kezdeményezte, de a polgármester Sára Botond állítólag azt mondta, hogy ő már levont minden következtetést az ügyből, és nem csak az alpolgármestert szankcionálta emiatt.

Erőss szerint arról nem esett szó, hogy milyen retorzió érhetett és kiket, sem pedig az, hogy a polgármester milyen következtetéseket vont le az ügyből. A képviselő szerint évek óta nyílt titok, hogy fideszes agitáció zajlik a 8. kerületi óvodákban.