Körforgalom épül egy veszélyes budai kereszteződésben

2019.04.30. 08:22

Rendezik és biztonságosabbá teszik a rendkívül balesetveszélyes Nagyrét utca-Ördögárok utca-Zsíroshegyi út közlekedési csomópontot, írja a II. kerületi önkormányzat. A 300 millió forint értékű beruházás április végén indul és várhatóan augusztus végén fejeződik be. Mivel itt a csomópont mellett a Nagyréten készült az új szabadtéri kézilabdapálya, így a régi sportpályát a körforgalom elkészülte alatt felvonulási területként tudják használni. A nagyobb forgalomkorlátozással járó munkálatokra pedig az iskolai tanítási szünetben kerül majd sor.

8 cikkbe nagyret korfog terkep
Fotó: masodikkerulet.hu

"A beruházás során az útpálya átalakítása mellett megoldják a terület vízelvezetését, világítását, járdák épülnek, és a kerékpárút átvezetésén is módosítanak. A II. kerület nyolcadik körforgalma három utca öt becsatlakozását egyesíti, megkönnyítve ezzel az áthaladást. A gyalogosok a Nagyrét utca két szakaszán, valamint az Ördögárok utca nyugati ágán középszigettel ellátott zebrán kelhetnek majd át. A forgalmi szempontok miatt az Ördögárok utcából jobbra a Nagyrét utcába kanyarodó járművek külön lekanyarodási lehetőséget kapnak még a körforgalom előtt, ezzel is könnyítve az áthaladást" - írta az önkormányzat.

Ez egy nehezen belátható, balesetveszélyes kereszteződés, ami miatt sok lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, ahogy az önkormányzat írta, "az autósok sokszor eltérően értelmezték az útkereszteződések alá-fölérendeltségi viszonyait, ami kisebb-nagyobb balesetekhez is vezetett".