Szökőnap
5 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Leharapta szállásadója ujjpercét egy debreceni férfi

2019.04.30. 10:27

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy a saját házában alvó férfi bal kezének mutatóujját addig rágta, amíg a lágyrészek elváltak a csonttól, írja az ügyészség.

A vádlott 2018. április 1-én, Hajdúhadházon ismerkedett meg a sértett lányával, majd hosszasan beszélgettek. A férfi elmondta a lánynak, hogy nincs pénze hazautazni Debrecenbe, így nem tud hol aludni. A lány felajánlotta, hogy aludjon az édesapja házában. Este a vádlott a lánnyal együtt elment a lakóhelyére, majd mindhárman lefeküdtek aludni.

Hajnalban a vádlott felébredt és minden előzmény, illetve indok nélkül odament az ágyában alvó sértetthez, akinek a bal mutatóujját a szájába vette és az ujj körömpercét addig rágta, amíg az levált a csontról. A lány apja felébredt, kiabált, és megpróbált védekezni, azonban a vádlott olyan erővel tartotta az ujját a szájában, hogy azt kihúzni nem tudta.

A kiabálást hallva a férfi lánya is felébredt, látta, hogy a vendég mit tesz az apjával, ezért azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőszolgálatot. A mentők a sértettet kórházba szállították, ahol megműtötték. A lány apja harapott sérülést szenvedett a bal kéz II. ujj körömpercének nyílt törésével, ujjpercét amputálni kellett a lágyrészekkel együtt.

"Az elszenvedett sérülés gyógytartama 8 napon túli, az maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. A hatályos büntetőjogi rendelkezés értelmében a megtámadott, alvó állapotú sértett védekezésre képtelennek minősül. A Debreceni Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta" - áll az ügyészségi közleményben.