Lezárult a sólyi gyerekgyilkos elleni nyomozás

2019.05.01. 09:51

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a sólyi emberölés miatt indított eljárást a 16 éves gyanúsított fiúval szemben – írja honlapján a rendőrség.

Tavaly májusban egy sólyi édesapa tett bejelentést kislánya eltűnéséről. A rendőrök helikopterrel, nyomkövető kutyával, összesen több mint 100 fő részvételével azonnal megszervezték a gyerek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én Királyszentistván külterületén, a Séd patak medrébentalálták meg. A nyomozók a helyszíni szemle adatai alapján megállapították, hogy a kislány gyilkosság áldozata lett.

A rendőrök és társszerveik nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, majd a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a gyerek megölésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, aki a kihallgatás során beismerte a gyilkosság elkövetését, majd később a börtönben öngyilkosságra készült, de ezt a rendőrök megakadályozták.

A rendőrök a nyomozás anyagát most átadták az illetékes ügyészségnek. A sólyi gyerekgyilkosságról készült akkori helyszíni riportunkatitt olvashatják.