Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Puzsér Róbert szórólapon gyalázza az ellenzéki jelölteket

2019.05.02. 17:37

Újabb szakaszába lépett az ellenzéki összefogás Budapesten. Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt ugyanis tiltakozása jeléül személyeskedéstől sem mentes szórólapon fogja terjeszteni a véleményét a már bemutatott ellenzéki polgármesterjelöltekről.

Puzsér többször nyilvánvalóvá tette, hogy nem ért egyet az MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd megállapodsással, amelyben nincs benne az LMP és a Jobbik. Az LMP ugyan részt vett a tárgyalásokon, de nem állapodott meg a többiekkel, a Jobbik részvételének szükségességéről nincs konszenzus.

Puzsér márpedig a teljes összefogás támogatja, "a NER kisöpréséhez a kerületekből teljes ellenzéki együttműködésre van szükség Budapesten is, amihez szükség van az ellenzéki pártok közötti korrekt megállapodásra" - írta közleményében a Sétáló Budapest. Puzsér szeretne egy közös budapesti minimumprogramot, illetve olyan kerületi elosztást, amely a tavalyi parlamenti, illetve a mostani EP-választáson alapul.

Ezt a teljes összefogást feltehetően nem fogja elősegíteni, hogy Puzsér nyíltan megvallja most, mi a véleménye az egyes kerületi jelöltekről. Puzsér megjelöli, kik a számára elfogadhatatlan jelöltek, és támadó jellemzést is ad róluk:

  • I. V. Naszályi Márta /Párbeszéd/ – "Gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegő."
  • V. Tüttő Kata /MSZP/ – "Semmilyen helyi kötődése nincsen, élettársa az a milliárdos oligarcha, aki legutóbb a helyi fideszes önkormányzattal bonyolított milliárdos ingatlanmutyi kapcsán került a hírekbe."
  • VII. Niedermüller Péter /DK/ – "Szektás Gyurcsány-fanatikus, aki azért kapta ezt a kerületet, hogy így engeszteljék, mert helyette Gyurcsány felesége megy Strasbourgba."
  • XII. Élő Norbert /DK/ – "Az atlatszo.hu is foglalkozott a kétes hírű, a Fidesszel is bizniszelő vállalkozóval."
  • XIV. Horváth Csaba /MSZP/ – "A 2010 előtti szocialista városvezetés tagja, beteges hazudozó."
  • XVII. Gy. Németh Erzsébet /DK/ – "Ha a városvezetésre az arrogancia és a Gyurcsány iránt érzett rajongás alkalmassá tenne valakit, akkor Gy. Németh tökéletes jelölt lenne akár a főváros élére is."
  • XVIII. Szaniszló Sándor /MSZP/ – "Alpolgármesterként, illetve Simon Gábor jobbkezeként lakásgyűjtésével és a gyerekek közétkeztetésének veszélyeztetésével szerzett kétes hírnevet."

Puzsér szerint öt jelölt emberileg alkalmas, de "szakmailag számunkra kétséges", a többiek viszont alkalmas jelöltek, "akár támogatni is tudnánk, a programok egyeztetése után, egy teljes ellenzéki együttműködés keretében."

Megkérdeztük Zaránd Pétert, Puzsér kampányfőnökét, hogy kiket javasolnak az elfogadhatatlan jelöltek helyett polgármesternek. Zaránd azt mondta: "elsősorban most tárgyalást javaslunk, ha nem lesz megállapodás, az EP-választás után mutatjuk be a saját polgármesterjelöltjeinket."