János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Puzsér Róbert szórólapon gyalázza az ellenzéki jelölteket

2019.05.02. 17:37

Újabb szakaszába lépett az ellenzéki összefogás Budapesten. Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt ugyanis tiltakozása jeléül személyeskedéstől sem mentes szórólapon fogja terjeszteni a véleményét a már bemutatott ellenzéki polgármesterjelöltekről.

Puzsér többször nyilvánvalóvá tette, hogy nem ért egyet az MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd megállapodsással, amelyben nincs benne az LMP és a Jobbik. Az LMP ugyan részt vett a tárgyalásokon, de nem állapodott meg a többiekkel, a Jobbik részvételének szükségességéről nincs konszenzus.

Puzsér márpedig a teljes összefogás támogatja, "a NER kisöpréséhez a kerületekből teljes ellenzéki együttműködésre van szükség Budapesten is, amihez szükség van az ellenzéki pártok közötti korrekt megállapodásra" - írta közleményében a Sétáló Budapest. Puzsér szeretne egy közös budapesti minimumprogramot, illetve olyan kerületi elosztást, amely a tavalyi parlamenti, illetve a mostani EP-választáson alapul.

Ezt a teljes összefogást feltehetően nem fogja elősegíteni, hogy Puzsér nyíltan megvallja most, mi a véleménye az egyes kerületi jelöltekről. Puzsér megjelöli, kik a számára elfogadhatatlan jelöltek, és támadó jellemzést is ad róluk:

  • I. V. Naszályi Márta /Párbeszéd/ – "Gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegő."
  • V. Tüttő Kata /MSZP/ – "Semmilyen helyi kötődése nincsen, élettársa az a milliárdos oligarcha, aki legutóbb a helyi fideszes önkormányzattal bonyolított milliárdos ingatlanmutyi kapcsán került a hírekbe."
  • VII. Niedermüller Péter /DK/ – "Szektás Gyurcsány-fanatikus, aki azért kapta ezt a kerületet, hogy így engeszteljék, mert helyette Gyurcsány felesége megy Strasbourgba."
  • XII. Élő Norbert /DK/ – "Az atlatszo.hu is foglalkozott a kétes hírű, a Fidesszel is bizniszelő vállalkozóval."
  • XIV. Horváth Csaba /MSZP/ – "A 2010 előtti szocialista városvezetés tagja, beteges hazudozó."
  • XVII. Gy. Németh Erzsébet /DK/ – "Ha a városvezetésre az arrogancia és a Gyurcsány iránt érzett rajongás alkalmassá tenne valakit, akkor Gy. Németh tökéletes jelölt lenne akár a főváros élére is."
  • XVIII. Szaniszló Sándor /MSZP/ – "Alpolgármesterként, illetve Simon Gábor jobbkezeként lakásgyűjtésével és a gyerekek közétkeztetésének veszélyeztetésével szerzett kétes hírnevet."

Puzsér szerint öt jelölt emberileg alkalmas, de "szakmailag számunkra kétséges", a többiek viszont alkalmas jelöltek, "akár támogatni is tudnánk, a programok egyeztetése után, egy teljes ellenzéki együttműködés keretében."

Megkérdeztük Zaránd Pétert, Puzsér kampányfőnökét, hogy kiket javasolnak az elfogadhatatlan jelöltek helyett polgármesternek. Zaránd azt mondta: "elsősorban most tárgyalást javaslunk, ha nem lesz megállapodás, az EP-választás után mutatjuk be a saját polgármesterjelöltjeinket."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!