Gyurcsány melankolikus hangulatban, a Fidesz magát fényezi anyák napján

2019.05.05. 16:20

Több vezető magyar politikus és a kormánypárt kommunikációja is megemlékezett az anyák napjáról. Gyurcsány kissé letört, nyomasztó posztot írt édesanyja tiszteletére, a Fidesz pedig ismét felhívta a figyelmet arra, hogy mi mindent tettek már a magyar anyákért.

Mosolyra húzza a száját. Ölel. Kérdez. Nincs mérgelődés. 

Megnyugvás, belenyugvás, elfogadás. Egyforma napok. 

Reggeli kávé két cukorral. Mint régen. Amikor még együtt voltunk. A tegnap képei elkoptak, a régmúltat újraéli. 

Mama. 

Az Ég áldja, a szeretet tartsa meg sokáig közöttünk minden édesanyát!

- írja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán anyák napja alkalmából kissé mélabúsan. Ezzel szemben Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója olyan hangnemű közlemény adott ki a párt nevében anyák napja alkalmából, hogy még a legkérgesebb szívű magyar szavazónak is megenyhül a lelke.

Isten éltesse az édesanyákat!

A Fidesz-KDNP szeretettel köszönti az édesanyákat.  Köszönjük nekik, amit családjukért, gyermekeikért, unokáikért és Magyarországért tesznek.  A kormánypártokra számíthatnak az édesanyák. Azon dolgozunk, hogy segítsük és támogassuk őket a mindennapokban és minden édesanya biztonságban tudhassa gyermekét. Ezért vezettük be a családi adórendszert, az otthonteremtési programot, a gyed-extrát, a babaváró támogatást, a nők 40-et, bővítjük a családi adókedvezményt, építjük a bölcsődéket, óvodákat, családbarát szülészeteket, segítjük a meddőség leküzdését és az örökbefogadást, januártól pedig lehetőséget teremtünk a nagyszülői gyedre és szja-mentességet adunk a négygyermekes édesanyáknak.

- zárja a kampányszövegnek is beillő anyák napi köszöntést a Fidesz nevében Hidvéghi.

Az MSZP egy videóban ünnepli az anyákat Gurmai Zitával:

Gurmai videóján kívül az MSZP és a Párbeszéd sajtótájékoztatót is tartott Ujhelyi Istvánnal és Szabó Tímeával, amelyen többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy a kormány családbarát programja egy lufi és csak a tehetősek érdekeit szolgálja, és a legnagyobb problémaként a kivándorlást említették. Szabó Tímea egy javaslatcsomagot is bedobott, ami megduplázná a családi pótlékot, illetve bővítené a bölcsődei helyeket.

Az anyák napja túlzottan nem izgatta fel a magyar politika szürke vasárnapját, Szél Bernadett és a volt jobbikos Vona Gábor is versidézettel köszöntötte az anyákat, Fekete-Győr András egy rövid esernyős képet posztolt, Cseh Katalin, a Momentum EP-jelöltje egy hosszú posztban emlékezett meg az édesanyákról.