Összefogott Pintér és Salvini egy eltűnt olasz kislány miatt

3590289137638035901 HUSZ5109
2019.05.05. 15:50

Matteo Salvini olasz és Pintér Sándor magyar belügyminiszter megállapodott arról, hogy közös nyomozócsoportot alakítanak a hét éve Olaszországból elrabolt kislány felkutatására, írja a Hvg. A magyar anya hét éve rabolta el és menekült Magyarországra a kislányával, az olasz apa pedig saját bevallása szerint már 100 millió forintot költött arra, hogy a gyereket megtalálja, de eddig sikertelenül. Salvini csütörtökön járt Budapesten, ahol többek között Orbán Viktorral is találkozott.

Az apa egy olasz lapnak mesélt arra, hogy hiába jutott el Mezőtúrig a kutatásban, az édesanya ismerősi köre folyamatosan akadályozta a gyerek megtalálásában. Saját bevallása szerint eleinte egy nagyobb darab férfi nem engedte, hogy Mezőtúron az apa közelebb kerüljön a gyerekhez, majd miután a padovai és velencei bíróság is körözést adott ki az anya ellen, egyszerűen felszívódtak a kislánnyal.

Az apa elmondásai szerint mindent megpróbált, hogy találkozhasson a kislányával:

  • Volt, hogy hajléktalannak öltözve figyelte az anyát a közértnél.
  • Hirdetőtáblát bérelt egy kamionon, amire volt élettársa és kislánya képét rakta.
  • Magánnyomozót fogadott és 10 ezer eurós díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.
  • Egy alkalommal még a helyi rendőrfőnökhöz is elment, aki szerinte részeg volt.

A nő egyébként nemrég felbukkant Rómában, ahol felügyeletet kért a gyermekére, de ezt a bíróság visszautasította.

(Borítókép: Pintér Sándor belügyminiszter és Matteo Salvini olasz belügyminiszter miniszterelnök-helyettes 2019. május 2-án. Fotó: Huszti István / Index)