Beázott az iskola: tanítási szünet Kaposváron

2019.05.06. 17:31 Módosítva: 2019.05.06. 21:58

Kedves gárdonyis kollégák! Holnap mindenki gumicsizmában és meleg ruhában jöjjön dolgozni!

– olvasható a kaposvári Gárdonyi iskola Facebook-oldalán vasárnap délután óta, hívta fel a figyelmet a Népszava. A közösségi oldalon terjedt az az üzenet is, melyben a szülőket kérték meg, ne vigyék iskolába a gyerekeiket, mert az épület annyira szétázott, hogy Jakó Zoltán igazgató és Stickel Péter, a tankerület vezetője kétnapos rendkívüli szünetet rendelt el.

Az iskola épületét felújítják, a tető teljesen szét lett szedve, csak lefóliázták, amit a 70 kilométeres szél megbontott és az összegyűlt víz bezúdult a házba. Hétfőn a tantermekben, a folyosókon, a tornateremben gumicsizmás tanárok és iskolai alkalmazottak küzdöttek a rengeteg vízzel, csak délelőtt harminc köbmétert sikerült eltakarítaniuk, de egy technikai dolgozó szerint még vagy háromszáz köbméter lehet a tetőn és a falakban.

Az iskola energetikai korszerűsítése februárban kezdődött meg, a vállalkozó Szemeco Kft.-nek a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, emellett az épület szigetelését is felújítja. 

Az épület a dolgozók szerint életveszélyessé vált, az álmennyezet ugyanis annyira megszívta magát, hogy bármikor leszakadhatnak az egyenként húsz kilósra vizesedő lapok. Tanítani nem lehet az intézményben, ahol egyelőre két napos szünetet rendeltek el, de kizárt, hogy szerdán megkezdődhessen az oktatás.

A Népszava megkereste a tankerületi központot is, ám mint kiderült, a felújítási munkákra a kaposvári önkormányzat szerződött a céggel. Kaposvár város műszak-pályázati igazgatósága felszólította a kivitelezőt, hogy haladéktalanul szüntessék meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsák helyre, és kezdjék meg a kárelhárítást, hogy minél előbb zavartalanul folytatódhasson az oktatás – olvasható a városháza közleményében.