Majdnem 70 rendőr hiányzik a bulinegyedből

DBZOL20170829007
2019.05.06. 18:15 Módosítva: 2019.05.06. 23:01

Hatvanhét betöltetlen státusz van a VI. és a VII. kerületi rendőrkapitányságokon – írta meg Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszában Oláh Lajosnak. A két budapesti kerület DK-s parlamenti képviselője az iránt érdeklődött, hogyan fog változni a rendőri jelenlét és a hatósági fellépés a bulinegyedet jelentő két belvárosi kerületben.

A miniszter válaszából kiderült, hogy

Terézvárosban 35, Erzsébetvárosban pedig 32 betöltetlen státusz van a kerületi kapitányságokon,

de hangsúlyozta, hogy „a közbiztonság fenntartása összrendőri feladat, amiben megerősítő erőkkel a Készenléti Rendőrség állománya is részt vesz”. Hozzátette, hogy a rendőrség nemcsak a két belső kerületben, hanem a főváros egész területén folyamatos közterületi jelenlétet biztosít, a két említett kapitányság pedig

az eredményes feladatellátáshoz szükséges létszámmal rendelkezik.

Az utóbbi hetekben rendszeresen jöttek a hírek a lakók számára egyre problémásabbá váló fővárosi bulinegyedből: a hatóságok razziázni kezdtek, és Tarlós István is a főpolgármester-választás egyik kampánytémájává emelte a VI-VII. kerületi problémahalmazt.

A helyzet mégsem javult azóta sem, sőt: az utcai kamudrogárusok helyett az azokra figyelmeztetőket vitte be és tartotta zárkában a rendőrség, a bulinegyed központjának számító Gozsdu-udvarról pedig nemrég írtuk meg, hogyan verték és bántalmazták az ott bulizókat a biztonsági őrök.

(Borítókép: Budapest VII. kerületében a bulinegyedként ismert rész, a Kazinczy utca 2017. augusztus 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)