Valaki baltával hasogatja le a turistajelzéseket a Hármashatár-hegynél

2019.05.07. 10:12

Többen jelezték a napokban a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének, hogy a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket. Ez két okból is káros: egyrészt a túrázók így eltévedhetnek, másrészt pedig a károkozás a fák pusztulásához is vezethet.

Az erdészet azt írja, a hasogatás a kambiumban és szíjácsban is károkat okoz, utat engedve így a fatestbe a különböző kórokozóknak. 

A történtek miatt azt kérik a kirándulóktól, hogy ha megcsonkított fát látnak, akkor tegyenek bejelentést az informacio@pprt.hu email címen. Hasonló felhívást tett közzé a Magyar Természetjáró Szövetség is,  ők arról számolnak be, hogy ismeretlen tettes baltával tünteti el az élő fákra és villanyoszlopokra felfestett kék sáv jelzéseket, a bejelentések többsége a Fenyőgyöngye és a Hármashatár-hegy környékéről érkezett.

A jelzések helyreállítása, pótlása elkezdődött, és az okozott anyagi és erkölcsi károk miatt megtették a szükséges jogi lépéseket a hatóságok felé. Az észrevételeket a bejelentes@termeszetjaro.hu emailcímen várják.