Ujhelyi szerint ő vasfüggönyről beszélt, a kormánymédia szerint a déli határkerítés lebontásáról

2019.05.07. 14:38

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban tartott sajtótájékoztatót, amin a rendszerváltáskor lebontott vasfüggönyről beszélt, meg arról, hogy „akarjuk-e újra azt az időszakot, amikor csak útlevéllel mozoghattunk Nyugat-Európa irányába”.

Sopron is dönteni fog. Hogy az Európai Unióban akar magyarként megmaradni, vagy pedig az európai térségből kisodródva egy újabb vasfüggöny mögé akar szorulni. (...) Mi azt a Magyarországot képviseljük, ami az Európai Unióban akar maradni.

Az erről feltöltött videó végén pedig azt mondta:

Ha kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP–Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell hogy szavazzanak.

A fideszes propagandagépezet, így például az Origo a sajtótájékoztató után már úgy írt erről, hogy Ujhelyi István Sopronban nyilvánosan megígérte a déli határon felhúzott kerítés lebontását, hogy az országba bejöjjenek az illegális migránsok. Cikkükbe pedig csak a videó erről szóló részét vágták be.

Ujhelyi erről a Facebookon zsörtölődött. „Már meg sem lepődöm azon, hogy a fideszes lakájmédia miként hamisítja meg a szavaimat az orbáni hatalom érdekében. Szánalmas” – írta.

Ujhelyi szerint tehát ő a rendszerváltáskor lebontott vasfüggönyről beszélt, a kormánymédia szerint pedig a déli határkerítésről.