Angliából hozták haza a balassagyarmati betörőt

2019.05.08. 10:58

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai Angliából hozták haza, és adták át az V. kerületi Rendőrkapitányságnak azt a balassagyarmati férfit, aki ellen kilenc elfogatóparancs volt érvényben - közölte a rendőrség

A 28 éves balassagyarmati K.-H. Gábor még 2017. december 22-én, délután betört Budapest V. kerületében, egy Nádor utcai – használaton kívüli – lakásba. A férfi átkutatta az ingatlant, de végül semmit nem vitt magával, a veszélyeztetett érték viszont háromszázezer forint volt.

A lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, de nem találták meg, ezért 2018. január 16-án elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nyomozás során megállapították, hogy K.-H. Gábor külföldön tartózkodik, ezért európai elfogatóparancsot indítványoztak, amit a bíróság 2018. november 26-án adott ki. A körözés alapján április 17-én Angliában elfogták. A balassagyarmati férfi ellen kilenc elfogatóparancs volt érvényben, többek között betöréses lopás, testi sértés és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt.

A NEBEK munkatársai K.-H. Gábort május 7-én este Magyarországra hozták, és átadták a rendőrségnek.