Handó Tünde szerint ő mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végzi a munkáját

IMG 1556
2019.05.09. 13:33

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke áll bármilyen vizsgálat elé. Egy miskolci sajtótájékoztatón csütörtökön arra reagált, hogy az Országos Bírói tanács a menesztését indítványozta. Handó szerint a vizsgálatok viszont azt fogják visszaigazolni, hogy ő mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját, írja az MTI.

Az OBT többek között Handó kinevezési gyakorlatát és az előterjesztések benyújtásának megtagadását kifogásolta.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke úgy fogalmazott: "egy kisebbség" veszélyezteti azokat az eredményeket, amiket az elmúlt években országosan elértek a bírák. Szerinte az OBT egy olyan testület, amely ezt a pozícióját már fél éve elvesztette, a bírói kar nevében nem hozhatnak határozatot, nem nyilatkozhatnak, csupán a saját nevükben - mondta. Répássyt amúgy 2016-ban éppen Handó tette meg a törvényszék elnökének.

Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke azt mondta, 2012-től komoly szervezeti és ítélkezési eredményeket mutatott fel a teljes bírósági szervezet, és ezt senki nem vonta kétségbe sem Magyarországon, sem nemzetközi szinten. Őt is Handó nevezte ki 2012-ben.

Az OBT a honlapján tette közzé szerdai határozatát, erre az OBH aznap közleményében úgy reagált, hogy az OBT alaptalanul vádaskodik.

(Borítókép: Nagy Szabolcs / Index)