Magyargárdás önvédelmi szervezetet akar létrehozni Toroczkai

2019.05.09. 09:28 Módosítva: 2019.05.09. 09:29

A jövő héten már kész tervvel áll elő sajtótájékoztatóján a Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom párt, amelynek célja egy, a betiltott jobbikos Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet létrehozása, írja a Magyar Nemzet. A Magyar Gárda egy olyan szervezet volt, amely jobbikos pártrendezvényeken parádézott, és különféle településeken vonult nem kis riadalmat keltve az ott élőkben.

Aztán az egész társaságot betiltotta a bíróság.

A téma a napokban ismét előkerült, amikor Törökszentmiklóson egy férfi brutálisan megvert néhány embert, ami után a Mi Hazánk azt találta ki, hogy szimpatizánsaival végigvonul a településen. 

Az új szervezet júniusban, Szegeden "bontana zászlót", ahol megemlékeznek a "Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről". A Magyar Nemzet azt írja, az új szervezet új nevet kap, célja pedig összefogni a "nemzeti oldalon szétszórva lévő tagokat". 

Hogy milyen néven alakulnak újjá, egyelőre titok. Viszont rengeteg ötletünk van, ezekből választhat most ön is, segítsenek nekünk kitalálni:

Mi legyen az új gárda neve?