Szétrúgta a vendég lábát, felfüggesztettet kapott a biztonsági őr

2019.05.09. 11:31

A Pécsi Törvényszék lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2018. február 26-án kihirdetett ítéletét, és U. B.-t maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönre – 3 évi próbaidőre felfüggesztetve –, valamint 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A brutális verés még 2015 májusában történt, amikor a kidobóként dolgozó férfi egy pécsi presszó előtt feltartóztatta az oda igyekvő ittas sértettet. A vádlott azt mondta, hogy ilyen állapotban nem fogja beengedni, menjen máshová, erre az vitatkozni kezdett a vádlottal, aki ököllel arcul ütötte.

A sértett arca vérezni kezdett, ezért a vádlott beengedte a szórakozóhelyre, hogy az arcáról lemossa a vért.

A bíróság ítélete szerint a sértett háromnegyed órát tartózkodott bent, majd kifelé jövet ismét összeszólalkozott a biztonsági őrrel, akivel ott volt "egy ismeretlen személy is". Ez utóbbi a sértettet pofon ütötte, majd amikor a sértett távozni akart, a biztonsági őr "erősen feldúlt állapotban" a bal combján egy alkalommal, nagy erővel megrúgta. Ez annyira sikeres rúgás volt, hogy a sértett bal térdének belső szalagja megsérült, ami miatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála. A veréstől az arccsontja is eltört.