Feljelentést tesz a kukacos étellel kapcsolatban az ételszolgáltató cég

2019.05.10. 20:25

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, csontkukacokat találtak a kerepesi iskola tanulóinak ebédjében. Az ebédet szállító Hungast Vital Kft. péntek délután azt közölte, hogy feljelentést tesz a kerepesi, önkormányzati fenntartású tálalókonyhán az ételbe került rovarlárva kapcsán ismeretlen tettes ellen idegenkezűség, a hatóság félrevezetése és rágalmazás miatt - közölte Enyedi Csaba, a Hungast Csoport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A cég szerint a kerepesi polgármester, Franka Tibor közleményében megjelent téves információkkal ellentétben nem a közétkeztetést végző cég felelős az iskolai menzán a levesben talált rovarlárva ügyében. A tálalókonyha, ahol az eset történt önkormányzati üzemeltetésű. Az ott tapasztalható és fényképekkel dokumentált élelmiszerbiztonsági szempontból "rendkívül aggályos" állapotokért az önkormányzat felelős.

Az ételt szolgáltató Hungast Vital Kft. csak kiszállítja az ételsorokat, amiket ezen a napon is az ételkísérő jegyen dokumentált módon átadás-átvételi jegyzőkönyvvel kézbesítette az előírásoknak megfelelően. A területet ellátó főzőkonyháról az adott napon több ezer adag leves szállítottak ki és abban egyetlen másik helyen sem találtak semmilyen idegen anyagot, sőt Kiemelte, utólagos megkérdezések alapján a fogyasztók 100 százalékban elégedettek voltak az aznapi menüvel - írták.

Pénteken a hatósági vizsgálatok során, valamint az eltett ételminta alapján is bebizonyosodott, nem a főzőkonyhán került bele a rovarlárva az ételbe - írta a Hungast kommunikációs igazgatója. 

Ráadásul a főzés után nem is maradhatna ép, egész egy ilyen rovarlárva, amit a kerepesi iskola tálalókonyháján találtak. Ez szerintük azt erősíti, hogy az étel kiszállítása után került bele - közölték. Egy kukacról készült képet az RTL Klub híradójában is megmutat a polgármester:

Megtudtuk tőlül azt is, hogy a főzőkonyhán az előírásokon túl annak ellenére is végeznek rendszeresen rovarirtást, hogy ott egyáltalán nem észleltek kártevőket.