Megérkezett Magyarországra az egész hetes rossz idő

2019.05.11. 12:38

Szombat este az észak-nyugati országrészben elered az eső, és az OMSZ előrejelzése szerint jövő péntekig minden nap fog esni. Este, nagyjából fél 10-kor az Időkép villámtérképe szerint a rossz idő már betört az országba, legalább is az ország északnyugati csücskébe.

De nézzük sorjában az előrejelzést:

Szombaton délután 4-kor az OMSZ heves zivatar miatt adott ki figyelmeztetést Győr-Moson-Sopron megyére, akár nagy méretű jég is eshet.

Vasárnap borús, felhős, esős időre ébredhetünk (7-13 fok), a Dunántúlon nagy területen viharos szélre is kell számítani, emiatt ott elsőfokú riasztás lesz életben. Délutántól keleten felszakadozik a felhőzet, de nyugaton csapadékos marad az idő. A legmagasabb hőmérséklet 14-24 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Képernyőfotó 2019-05-11 - 13.19.12.png
Fotó: met.hu

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, de északkeleten kisebb a csapadék esélye. A szelet nagy területeken viharos lökések kísérik. Hajnalban 6-13, napközben 9-23 fok várható, nyugaton lesz hidegebb. Országos átlagban hétfőn 7 mm eső eshet az Időkép szerint.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, és erős, viharos szél. A hajnali 4-12 fokról napközben 9-20 fokra melegszik az idő, és továbbra is a nyugati országrészben élők fognak jobban fázni. 

Szerdára szó szerint ugyanezt jósolja az OMSZ, csak az értékek változnak egy kicsit: hajnalban 9-14, napközben 14-21 fok lesz.

Csütörtökön sem lesz még nagy változás, még mindig erősen szeles, esős, borús időnk lesz (13-19 fok).

Majd pénteken jön a megváltó szó: már nem többfelé, hanem csak elszórtan várható csapadék - és végre a keleten élők és a földjeik is kapnak belőle. Hajnalban 7-12, napközben 16-21 fok valószínű.