Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Puzsér két hét egyoldalú tűzszünetet hirdetett

2019.05.13. 12:30

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt az EP-választásig felfüggesztette főpolgármesteri kampányát – ezt a Facebook-oldalán közölte. Puzsér Róbert a közelgő EP-választás miatt döntött így. 

„Két hét múlva uniós választás lesz. Nem hiszem, hogy sorsfordító, vagy hogy a tétje történelmi volna, de fontos lehet azoknak az erőknek, melyek működő válaszokat keresnek a kontinens és a civilizáció előtt tornyosuló kihívásokra. Ilyen válasz a zöld környezet és a megújuló energia – ilyen válasz a globális fenntarthatóság” – írja. A bejegyzés lényegében arról szól, hogy az EP-választásnak olyan nagy a tétje, hogy azt szeretné, ha a következő két hét azokról a témákról szólna és nem a főpolgármester-jelöltek közötti vitákról. 

Azt írta, megpróbálta a másik ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt is megnyerni ennek az ügynek, azonban ő nem volt partner ebben. Puzsér azonban úgy véli, hogy ez az egyoldalú gesztus is közelebb viheti a hazai közéletet egy olyan politikai kultúrához, amelyet nem egyedül a pártérdek és a pozícióéhség formál. 

És hogy miből áll Puzsér – ahogy ő fogalmaz – tűzszünete? Abból, hogy a következő két hétben nem fogja támadni a budapesti politikai élet szereplőit, és visszavonja az utcáról azokat a szórólapokat, melyek az MSZP–DK pártszövetség polgármesterjelöltjeinek alkalmasságát firtatják. 

„Európa sorskérdései megérdemelnek két hét tűzszünetet” – írta Puzsér.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!