Keményebben szűrik majd az illegális fuvarajánlatokat Ferihegyen

2019.05.14. 13:36

Erősebb fellépést ígér a Budapest Airport a Ferihegyen működő illegális tevékenységekkel szemben, amihez hatósági segítséget is kapnak. Ilyennek számítanak például az utasokat megrohamozó adománygyűjtők, emberek kéretlen marketinges kérdőívekkel, vagy az illegális fuvarajánlatok a városba.

012
Fotó: Ránki Dániel / Index

Közleményükben azt írják, hogy ezekre azért van szükség, hogy az utasok ne legyenek annyira zaklatva, így pedig javuljon az utazási élmény. 

A hatóságok által jóváhagyott Repülőtérrend értelmében

2019. május 15-től kezdve minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást, vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását, a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges.

Ez nem érinti a Budapest Aiport partnereit, mint a BKK buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatás, valamint az engedéllyel rendelkező, előre rendelt taxikat és a turistabuszokat sem.

Az elmúlt öt évben nagyot nőtt az utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, tavaly meghaladta a 15 milliós utasszámot.    Ezért a Budapest Airport új terminál építését határozta el a meglévő 2A és 2B mellé, ami 2024-ig meg is épülhet.