Budapesti speedet terítettek a Borsodban elfogott dílerek

2019.05.14. 07:16 Módosítva: 2019.05.14. 07:17

Szombaton két drogdílert fogott el a rendőrség, akik Budapesten beszerzett anyagot terítettek Borsod-megyében - adta hírül az ORFK. A nyomozók előbb végignézték, ahogy a kábítószer-kereskedők egymás után kiszolgálják vásárlóikat, ezután nem csak a dílerekre, de a vásárlóikra is lecsaptak, írja a Police.hu

Az egyik férfi, a 40 éves miskolci D. Norbert korábban már többször is a hatóság látókörébe került kábítószeres ügyek miatt.  Társával, a 38 éves, kazincbarcikai P. Károllyal együtt a rendőrség információi szerint évek óta jár a fővárosba, hogy az ott vásárolt anyagot aztán kiporciózva értékesítse tovább Borsod megyében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai megneszelték, hogy május 11-én a két férfi ismét Budapestre utazik, hogy amfetamin szerezzen be. A dílereket már akkor figyelték a rendőrök, amikor egy IX. kerületi társasházhoz hajtottak, ahová P. Károly néhány percre bement, majd D. Norberttel együtt visszautazott annak miskolci lakásához. Ekkor még nem csaptak le rájuk, megvárták, amíg különváltak.

P. Károlyt a rendőrök néhány perc múlva igazoltatták, az autója átvizsgálásakor pedig amfetamint találtak nála. Közben egy másik egység D. Norbertet tovább követte. Miután a 43 éves férfi három embernek is drogot adott el, nem csak őt, de a vásárlóit is elfogták a nyomozók. Náluk fejenként néhány grammos adagokban találtak speedet, D. Norbert nadrágzsebéből pedig 16 alufóliacsomagba kiporciózott amfetamin került elő.

A nyomozók ezután a két kábítószer-kereskedő otthonát is átkutatták. Ott még több speedet, valamint csekély mennyiségű marihuánát és egyéb tárgyi bizonyítékot találtak.

Vasárnapra a rendőrség azonosította és elfogta azt a férfit is, akitől a borsodi dílerek beszerezték a speedet. A 37 éves, budapesti B. Gergely lakásában kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

A rendőrség kezdeményezte D. Norbert, P. Károly és B. Gergely előzetes letartóztatását. A drogot vásárlók egyelőre szabadlábon védekezhetnek.