Felfüggesztettet kapott a gyereket nyakából leejtő férfi

2019.05.15. 21:07

Próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki játék közben leejtette rokona kétéves gyermekét.

A férfi tavaly július 24-én egy családi összejövetelen az udvaron játszott gyerekekkel. A sértett gyerek a nyakában ült, amikor egy másik gyereket próbált meg elkapni esés közben. A mozdulattal együtt a kétéves a nyakából nagy erővel a földre zuhant. A homlokán szenvedett jó látható sérülést. A gyermek anyjának a vádlott azt mondta, hogy a két gyerek egymásnak szaladhatott, amiatt keletkezhetett seb. Az anya rá is kérdezett, hogy nem csúszott-e ki gyermeke a nyakából, de a férfi tagadott. 

A kétéves gyereket még aznap kórházba vitték, a sérülés miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt, ezt csak az orvosi beavatkozás hárította el. 

A férfi a bíróságon beismerős vallomást tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogához. A bíróság életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértést állapított meg, és hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a férfit. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport