Egy éve tartó építkezés keseríti meg az érdi speciális iskola életét

2019.05.15. 20:42

Több mint egy éve zajlik egy építkezést Érden a Bagoly utcában. Az orvosi rendelő és parkoló közvetlenül egy általános iskola mellett épül, az intézménybe speciális nevelésű igényű gyerekek, többek között autisták járnak.

Az RTL Klub stábját több szülő kereste meg azzal a problémával, hogy nagyon hangos az építkezés, az autisták pedig érzékenyek a zajokra. Van olyan szülő, aki azt mondta, hogy fiának az építkezés kezdete óta romlott az állapota, egy másik szülő szerint gyerekéből sírást és dührohamot vált ki a zaj. A csatorna riportere 20 méterrel az iskola épülete mellett 80 decibeles hangerőt mért.

Az intézmény egyik gyógypedagógusa szerint lehetetlen így tanítani, az igazgató pedig azt mondta, nem tájékoztatták őket arról, hogy meddig tart ez az állapot, és nem ajánlották fel nekik, hogy másik épületbe mehetnek az építkezés ideje alatt. Az igazgató jelezte a tankerületnek a problémát, onnan továbbították a kérést az önkormányzathoz, de egyelőre nem találtak megoldást. A szülők is írtak az önkormányzatnak, de nem kaptak választ. Hasonlóképpen járt az RTL Klub stábja is.