Fülöp, Evelin
11 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 13:00-ig a szavazásra jogosultak 24.01%-a járult az urnákoz.

Korábbi választások részvételi mutatói a kiválasztott időpontban:

0% 100% 2019 EP 2018 OGY 2014 EP 2009 EP

A külügy bekérette a holland nagykövetet

2019.05.16. 15:20

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bekérette a budapesti holland nagykövetet az MTI tájékoztatása szerint, miután a külügy úgy látja, a holland miniszterelnök elfogadhatatlan kijelentéseket tett. 

Azt írták, a találkozón Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára visszautasította Mark Rutte holland miniszterelnök vádaskodásait.

Az államtitkár szerint "az alapvető konfliktust a magyar és a holland kormány között a bevándorlás különböző megítélése jelenti. A magyar kormány nemet mond a bevándorlásra, és "ez sokaknak nem tetszik, minden kritikának ez az alapja." 

A De Telegraaf holland lap Rutte támadja Baudet-t című írása beszámol Mark Rutte miniszterelnök barendrechti kampánybeszédéről. A holland kormányfő az EU-val kapcsolatos részben utalt Magyarországra is: "Az EU nem tökéletes, ezért megvan az oka, hogy az emberek néha elfordulnak tőle, de a tökéletlensége ellenére nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátat fordítsunk neki". Rutte szerint azonban néhány európai politikus éppen ezt csinálja:

Ott van például Magyarország, ahol a jogállamiságot nem tartják tiszteletben, és mindezt úgy csinálják, mintha annak semmi következménye nem lenne. 

Amúgy is nagy szezonja van a nagykövet-bekéretésnek, mert a múlt héten a svéd nagykövetet kérette be a külügy, idén másodjára. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!