Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Egy óra alatt 73 könyvet nyúltak le egy újbudai boltból

2019.05.16. 08:32

A rendőrség honlapja számol be arról a nagy könyvlopási akcióról, ami egy újbudai pláza könyvesboltjában történt május 13-án: összesen 73 könyvnek kélt lába. 

A 39 éves nagykátai K. Ernő két húgával háromszor csapott le egy óra alatt, és több mint 189 ezer forint értékben loptak el könyveket, diafilmeket és foglalkoztató füzeteket.

Az egész úgy zajlott, hogy a

  • férfi kifigyelte az eladók és a biztonsági őr mozgását, aztán bement a boltba, több pultról könyveket vett le, majd azokat egymásra pakolta, és egy asztalon hagyta
  • az összekészített könyveket ezután az egyik húga felvette, majd azokat a nála lévő speciálisan bélelt táskába pakolta
  • a nő ezután elhagyta a bevásárlóközpontot, a lopott könyveket bepakolta egy autóba, majd ismét visszament az üzletbe.

Az elkövetők ezután még kétszer loptak az üzletből, a könyveket K. Ernő készítette össze, majd azokat először a 21 éves húga, később a 26 éves húga pakolta el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály zseblopási nyomozói felfigyeltek az elkövetőkre, és a helyszínen tetten érték őket. A nyomozók K. Ernőt az üzlet előtt, két pándi társát pedig a bevásárlóközpont előtt fogták el, és az elkövetők autójában hiánytalanul megtalálták az ellopott könyveket, termékeket, így az okozott kár teljes mértékben megtérült. A tetteseket előállították.