Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Jogerősen is elbukta Ahmed H. a Rogán-vezette minisztérium elleni pert

2019.05.16. 18:56

A Magyar Nemzet értesülései szerint jogerősen is elutasította a bíróság a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. keresetét, amelyben a férfi annak megállapítását kérte, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda az egyik korábbi nemzeti konzultáció egy kitételével megsértette a jó hírnevét, írja az MTI.

A jogerős döntés értelmében a szír férfinek 15 napon belül kétszázezer forint ügyvédi munkadíjat, valamint hatszáznegyvenezer forintnyi fellebbezési illetéket meg kell fizetnie az alperesnek.

Ahmed H. 2018 februárjában azért fordult bírósághoz, mert a "Soros-terv" kapcsán indított nemzeti konzultációban szereplő egyik megállapítás úgy szólt: "Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték." A szír férfi a jó hírnevének megsértése miatt perelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, és a kézbesített konzultációs kérdőívek alapján összesen nyolcmillió forintnyi kártérítést követelt.

A problémája többek között az volt, hogy ekkor még nem volt jogerős ítélet ellene a perében, mégis azt írta a kormány a 8 millió példányban kiszórt ívekre, hogy elítélt. Az első fokú ítéletről és és annak részletes indokolásáról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.