Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Lesz elég ellenzéki szavazóköri delegált az EP-választásra

2019.05.16. 17:39

A korábbi hírekkel ellentétben összejöhet, hogy valamennyi szavazókörben legyen ellenzéki szavazóköri és szavazatszámláló delegált a május 26-i európai parlamenti választásra.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP adja a legtöbb szavazóköri biztost, jelentette be győri sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselőjelöltje és uniós kampányfőnőke közölte: több mint 5000 delegáltat tud küldeni az MSZP, ami azt jelenti, hogy a 10.200 szavazókör felében a szocialisták, máshol pedig a többi ellenzéki párt delegáltjai felügyelik majd, hogy „ne csalhassa el a Fidesz a választásokat”.

 Ujhelyi úgy fogalmazott:

ahol az ellenzéki pártok nincsenek jelen, ott bármi előfordulhat.

A szocialista politikus hozzátette: úgy tudja, a többi ellenzéki párt is gyűjti a holnapi határidőig, hogy kik azok a választópolgárok, akik hajlandóak lesznek beülni a szavazatszámláló bizottságokba önkéntesként. A Nemzeti Választási Bizottság pénteken dönt majd a delegáltak nyilvántartásba vételéről, így a végső szám csak ezután lesz ismert.

Az EP-választáson listát állító pártok a több mint 10 ezer hazai szavazókörbe két-két tagot küldhetnek. A listát állító kilenc párt tehát összesen mintegy 185 ezer delegáltat jelenthet be május 17-én délután 4-ig.