Elfogták a kórházi tárcatolvajt

2019.05.17. 15:23
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves vasmegyeri nővel szemben, aki pénztárcákat lopott kórházakban, számol be az esetről a police.hu.

Az elmúlt félévben több sértett is tett feljelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, mert a kórházban ellopták a pénztárcájukat, a benne lévő pénzzel, bankkártyákkal és személyes iratokkal. 

A rendőrök szétnéztek, majd látókörükbe került a vasmegyeri nő, aki minden bejelentett lopás alkalmával járt a kórház területén. A rendőrök 2019. május 16-án egy újabb lopást követően fogták el az akkor már kétséget kizáróan gyanús nőt. 

A gyanúsított a hat rendbeli lopás elkövetését beismerte és részletesen elmondta, hogy mely kórházi épületekben és hogyan követte el tettét. Kizárólag pénztárcákat lopott, amelyeket a személyes iratokkal együtt eldobott, a pénzt megtartotta és megélhetésére fordította. 

A gyanúsított mindig nőktől lopott, mert állítása szerint az kevésbé volt feltűnő, ha a várótermekben a vele azonos neműek mellett foglalt helyet. Az asszony a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.