Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Júniusban dönthetnek másodfokon a halálkamion ügyében

2019.05.17. 09:11

Június 6-ra tűzték ki a Szegedi Ítélőtábla a halálkamion ügy másodfokú büntetőperének kezdetét, értesült a Magyar Nemzet. 

Az afgán Lahoo Samsooryamal és tizenhárom társa ellen emberölés és bűncselekmények ellen indítottak pert, és június 20-án hirdetnek majd ítéletet. 

Az emberölés miatt 25 évre ítélt négy vádlottal szemben életfogytig tartó büntetés indítványozták azzal, hogy később csak a másodrendű vádlott kerülhessen feltételesen szabadlábra, a többi vádlottnál hosszabb büntetés kiszabását tartják indokoltnak. 

Januárban a 71 menekült halálát okozó embercsempészési ügyben a korábban kiszabott büntetések súlyosbítását kérte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tizenhárom vádlott ügyében, ezzel kisebb módosításokkal fenntartva a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség súlyosítás érdekében bejelentett fellebbezését, áll a a főügyészség sajtóközleményében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Az adott cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.