200 rendőrt megmozgató óriásrazziával csapott le a rendőrség a szolnoki pénzmosóhálózatra

2019.05.17. 06:24

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala "üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja" miatt eljárást indított két szolnoki férfi ellen, akik főként internetes csalásokból származó pénzek legalizálására hoztak létre céghálózatot.

A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet.

A hálózatra a rendőrségi tudósítás szerint a Készenléti Rendőrség kedden a TEK-kel összehangolt akcióban, egyszerre 19 szolnoki és Szolnok környékén található helyszínen, csaknem 200 rendőr részvételével csapott le. A nyomozók lefoglaltak 83 millió forint készpénzt,és több ingóság mellett

22 gépkocsit, köztük több luxusautót, melyek összesen 236 millió forintot érnek.

Zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint 500 millió forint értékben 16 ingatlant. A bűnszervezet tagjaitól, valamint a hozzájuk köthető helyszínekről lefoglalt, illetve zár alá vett vagyonelemek összértéke mintegy 850 millió forint. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata jelenleg is tart.

A büntetőeljárásnak jelenleg 13 gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két szolnoki férfi mellett a KR NNI egy szintén szolnoki illetőségű informatikust is őrizetbe vett, aki az illegális bevételek legalizálásában nyújtott segítséget. A három letartóztatott férfi mellett további 10 gyanúsított - köztük egy ügyvéd, a strómanokkal kapcsolatot tartó személy, valamint irodai alkalmazottak - szabadlábon védekezhet.

Ha szemtanúja volt a razziának, esetleg tud valami a hátteréről, akkor írjon nekünk a tema(kukac)index.inda.hu címre!