Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megkérte, hogy fotózza le a bárányokat, lenyúlt 80 ezret a tárcájából

2019.05.19. 08:36

Csongrádban múlt hét szombaton egy lány arra kérte a szomszédját, hogy fotózza le a kert végében a bárányokat, majd amíg az idős férfi ezzel foglalatoskodott, kivett 80 ezer forintot a motorján lévő vászontáskából - írja a Police.hu.

A lány részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a pénz nagy részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának.

A fiatalkorú gyanúsított 2019. május 11-én kora délután találkozott össze az idős sértettel, aki éppen hazafelé tartott motorjával. A lány elmondta, hogy az édesanyja ételt küldött neki, ezért elkíséri. A sértett házának udvarán beszélgetni kezdtek, amikor az elkövető felfigyelt a motoron, egy vászontáskában lévő pénztárcára.

Ezután elővette a telefonját és arra kérte a férfit, fényképezze le az udvar végében legelésző bárányokat. Amíg a sértett az állatokat fotózta, a fiatal nyolcvanezer forintot vett ki a tárcából, majd fogta a telefonját és elment. Az idős szomszéd csak később fedezte fel a bankjegyek hiányát, majd bejelentést tett a Csongrádi Rendőrkapitányságon.