Orbán: Osztrák barátaink most nem jöttek, mert ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg

2019.05.20. 11:25

Egy tesztpálya átadásán is az identitás megvédéséről beszélt Orbán Viktor hétfőn. Szerinte Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot és tovább kell erősíteni a versenyképességet - írja az MTI. 

Orbán Viktor a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán azt mondta, "ez a három dolog a magyar észjárás szerint összefügg: az identitásunk és a határaink megvédéséhez hozzátartozik az európai életforma, az európai gazdasági modell és a világ legnagyobb belső, egységes piacának megőrzése is".

Szerinte a pénzügyi és a migrációs válság, valamint a brexit is arra figyelmeztet, hogy "ha nem figyelünk oda, ha nem választunk megfelelő vezetőket, ha nem hozunk jó döntéseket, ha nem teszünk bátor lépéseket, akkor Európa tartós hanyatlása is bekövetkezhet".

A kormányfő reményei szerint az EP-választás után lesznek olyan vezetői a kontinensnek, akik meg akarják erősíteni a polgárok biztonságát, társadalmi-gazdasági helyzetét és Európa szuverenitását.

Orbán Viktor egy rövid megjegyzés erejéig, a vendégeket köszöntve kitért az osztrák belpolitikai válságra is:

osztrák barátaink most nem jöttek, mert ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg.

Szerinte ez felhívja a figyelmet arra, hogy a politikai stabilitás milyen fontos egy ország életében.