Karddal, késsel és vascsővel akarta megakadályozni, hogy külföldre vigyék a lányát

2019.05.20. 09:46

A miskolci ügyészség vádat emelt egy 51 éves apa és 24 éves rokona ellen, akik rátámadtak a vádlott lányának barátjára.

Az apa ellenezte a lánya szerelmi viszonyát, és meg akarta akadályozni, hogy a barátja külfölde vigye. 2016 novemberében ezért fiatal férfi rokonával együtt megjelentek Hernádkak település benzinkútján, ahol a lány és a barátja, valamint egy másik férfi és annak barátnője egy autóban ültek. 

Az apa és a férfi rokon karddal és vascsővel támadt rá az autó üvegére és ütni kezdték, erre a két férfi megijedt és elfutott, majd látva, hogy a nők a kocsiban maradtak, visszaszaladtak, hogy kimentsék őket. Ezután a lány barátja egy ablakmosó folyadékkal teli vödröt öntött a két támadó irányába, amire az apa kést vett elő és üldözőbe vette a két férfit.

Amikor az apa és vádlott társa utolérték a lány barátját, a náluk lévő fegyverekkel test szerte ütni kezdték. A barátja a segítségére sietett, de őt a vascsővel leütötték. Miután mindkét férfi a földre került, a támadók elmentek. Az egyik sértett az arcán maradandó fogyatékosságot szerzett, míg a másik sérülései 8 napon belül gyógyultak.

Az apát és rokonát az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértéssel, súlyos testi sértés kísérletével és rongálásal vádolja. Az ügyészség az egyikükre végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg másikukra felfüggesztett börtönbüntetést kért.  • Bérelnék
  • Bankszámla