Toroczkai lemondott a mentelmi jogáról

2019.05.20. 12:59

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke pénteken önként lemondott az európai parlamenti (EP-) választási kampányban listavezetőként megillető mentelmi jogáról, miután a törökszentmiklósi rendőrkapitányság eljárást indított ellene gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Toroczkai László hétfőn vérlázítónak nevezte, hogy a hatóság belső vizsgálat helyett ellene indít eljárást, aki segített "rács mögé juttatni egy cigánybűnözőt". Szerinte az eljárás hátterében az állhat, hogy a Törökszentmiklósra meghirdetett vonulásos demonstrációjukat a bejelentést követő 48 órás rendőrségi mérlegelési határidő előtt nyilvánosan is meghirdette, amire a gyülekezési törvény legutóbbi módosítása óta nincs lehetőség. A pártelnök emlékeztetett, a rendőrség szerintük jogellenesen tiltotta meg megmozdulásukat, amiért bírósághoz fordultak, ítélet azonban egyelőre nem született.

A Mi Hazánk ezért kedden "statikus demonstrációt" rendez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, amit a hatóság tudomásul vett - mondta. 

A politikus épp a napokban  mutatta be  új szervezetüket, a Magyar Gárdát megidéző Nemzeti Légiót. A politikus már a május 1-ji majálison is arról beszélt, hogy ne lepődjön meg senki, ha ilyesféle szervezet jön létre, a témát azonban felgyorsította, hogy  Törökszentmiklóson egy – valószínűleg bedrogozott – férfi brutálisan  megvert néhány embert, ami után a Mi Hazánk azt találta ki, hogy szimpatizánsaival  végigvonul a településen .