Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jakab Péter szerint terroristának nézték a TV2-ben

2019.05.21. 22:57

Megpróbált bejutni a TV2 híradójába Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője. A Facebook oldalán közzétett videón azt mondja, legutóbb több mint egy éve kapott meghívást ide.

Jakab Péter
Jakab Péter
Fotó: Szekeres Máté / Index

A Nemzeti Választási Bizottság eddig 25 millió forintra büntette meg a TV2-t azért, mert csak a Fidesz propagandáját nyomják éjjel-nappal, az ellenzéki sajtótájékoztatókról pedig nem számolnak be, és ezzel a TV2 megsérti a választási eljárásról szóló törvényt. Magyarán elcsalja a választást vagy legalább is arra tesz kísérletet. 

– magyarázza a videóban. Azt nehezményezi, hogy a keddi jobbikos sajtótájékoztatóra se ment el a csatorna, pedig a választás előtt néhány nappal kötelessége lenne mindegyik pártnak teret adnia. 

Úgy döntött, elmegy ő a TV2 stúdiójába, hogy bekerüljön az adásba, és fel tudja olvasni a közleményét.  A 24.hu azt írja, nem sikerült az akció, biztonsági emberek tartóztatták fel Jakabot. Később a rendőrök is megérkeztek, akik igazoltatták a politikust.

„Nagyon sajnáljuk, hogy amikor megérkeztünk, akkor volt egy fiatalember, aki rosszul lett. Ő maga azt mondta, hogy azt hitte, hogy terroristák érkeznek"

– mondja Jakab. Szerint ez is azt mutatja, milyen hatása van a fideszes agymosásnak.

A 444 vette észre, hogy Gönczi Gábor a Tények végén bemondta, az egyik munkatársuk adás közben rosszul lett:

Történt egy váratlan fejlemény. Adásunk alatt erőszakkal megpróbáltak a jobbikosok betörni a TV2 épületébe. Ezt az élő adást Jakab Péter akarta megzavarni. Amikor berontottak, az egyik dolgozónk, az egyik kollégánk a fenyegetés miatt elájult, és mentőt kellett hozzá hívni. A Jobbik arra hivatkozott, hogy a TV2 nem vesz részt a kampányrendezvényeiken, holott az igazság az, hogy több eseményre és a választási eseményére sem engedi be a TV2-t.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!