Jakab Péter szerint terroristának nézték a TV2-ben

2019.05.21. 22:57

Megpróbált bejutni a TV2 híradójába Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője. A Facebook oldalán közzétett videón azt mondja, legutóbb több mint egy éve kapott meghívást ide.

Jakab Péter
Jakab Péter
Fotó: Szekeres Máté / Index

A Nemzeti Választási Bizottság eddig 25 millió forintra büntette meg a TV2-t azért, mert csak a Fidesz propagandáját nyomják éjjel-nappal, az ellenzéki sajtótájékoztatókról pedig nem számolnak be, és ezzel a TV2 megsérti a választási eljárásról szóló törvényt. Magyarán elcsalja a választást vagy legalább is arra tesz kísérletet. 

– magyarázza a videóban. Azt nehezményezi, hogy a keddi jobbikos sajtótájékoztatóra se ment el a csatorna, pedig a választás előtt néhány nappal kötelessége lenne mindegyik pártnak teret adnia. 

Úgy döntött, elmegy ő a TV2 stúdiójába, hogy bekerüljön az adásba, és fel tudja olvasni a közleményét.  A 24.hu azt írja, nem sikerült az akció, biztonsági emberek tartóztatták fel Jakabot. Később a rendőrök is megérkeztek, akik igazoltatták a politikust.

„Nagyon sajnáljuk, hogy amikor megérkeztünk, akkor volt egy fiatalember, aki rosszul lett. Ő maga azt mondta, hogy azt hitte, hogy terroristák érkeznek"

– mondja Jakab. Szerint ez is azt mutatja, milyen hatása van a fideszes agymosásnak.

A 444 vette észre, hogy Gönczi Gábor a Tények végén bemondta, az egyik munkatársuk adás közben rosszul lett:

Történt egy váratlan fejlemény. Adásunk alatt erőszakkal megpróbáltak a jobbikosok betörni a TV2 épületébe. Ezt az élő adást Jakab Péter akarta megzavarni. Amikor berontottak, az egyik dolgozónk, az egyik kollégánk a fenyegetés miatt elájult, és mentőt kellett hozzá hívni. A Jobbik arra hivatkozott, hogy a TV2 nem vesz részt a kampányrendezvényeiken, holott az igazság az, hogy több eseményre és a választási eseményére sem engedi be a TV2-t.