Bernát, Felícia
EUR 383,44 Ft
USD 362,53 Ft
8 °C
30 °C

A Fidesz-szavazók 41 százaléka szerint csatlakozni kellene az Európai Ügyészséghez

2019.05.22. 06:34

A magyarok 58 százaléka szerint az országnak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez – derült ki a Závecz Research 24.hu megbízásából készült felméréséből.

Az április második felében felvett adatok szerint 25 százalék szerint nem kellene csatlakozni az uniós ügyészséghez, míg 17 százalék nem tudott válaszolni a kérdésre. 

A felmérés szerint a Fidesz-szavazók 41 százaléka támogatja a csatlakozást, és a kormánypárti szimpatizánsok 37 százaléka mondana nemet. Az ellenzéki szavazók egységesebb állásponton vannak a kérdésben: 87 százalék csatlakozna, míg 7 százalék szerint nem szükséges. 

A bizonytalan, párt nélküli szavazók 60 százaléka támogatná a csatlakozást, míg 21 százalék utasítja el. 

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás érdekében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tavaly indított aláírásgyűjtést, április elejéig több mint félmillióan támogatták. A gyűjtés május végéig tart, a politikus kampányát lezáró eseményt szombaton rendezik meg a köztévé épülete előtt. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek