Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy horrorfilm jelenetei elevenedtek meg a szigetszentmiklósi szálloda mosodájában

2019.05.23. 10:17

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy székkel halálra verte egy szigetszentmiklósi hotel takarítónőjét. A férfi kényszergyógykezelés alatt áll, írja a Pest Megyei Főügyészség.

A vádlott 2018 februárjában bejelentkezett egy budapesti panzióba. Egy hétre bérelt szobát. Már ekkor, felfigyeltek a férfi furcsa viselkedésére: felesleges mennyiségben vásárolt különböző tárgyakat, bement a vendégek számára nyitva nem álló helyiségekbe, havat söpört a panzió kertjében. 

Aztán 2018. március 1-én délután a férfi taxival Szigetszentmiklósra ment, és szobát vett ki egy hotelben.

Itt is elkezdte a furcsaságokat: például több tízezer forintért édességet vásárolt a szállodában, majd késő este a mosodába ment, ahol a szálloda vendégei nem tartózkodhatnak. A hotel gondnoka megkérte a vádlottat, hogy menjen ki a mosodából, aki ezt meg is ígérte.

Ezt követően érkezett a mosókonyhához két takarítónő. Az egyik asszony, a bűnügy sértettje úgy látta, hogy a mosoda üres. Ekkor azonban a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett a vádlott.

A vádirat szerint a férfi azt vélte, hogy az asszony maga a Sátán, többször megütötte, miközben ordított. A nő segítségére siető gondnok rákiabált a vádlottra, mire ő egy székkel a gondnokra támadt. A gondnok a támadás elől elmenekült, és értesítette a rendőröket.

A vádlott a magára maradt takarítónő felé fordult, és őt az összetört székkel addig verte, amíg a nő meghalt.

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.