Jusztin
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Bővítették a Budakeszi Vadasparkot

2019.05.24. 21:38 Módosítva: 2019.05.24. 22:44
Az őshonos háztáji állatok bemutatására alkalmas parasztudvarral, ezen belül nagy területű kecskesimogatóval és „nyúlvárossal” bővült a Budakeszi Vadaspark.

A fejlesztés a vadaspark és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös beruházásaként valósult meg, és ma adták át a látogatóknak, illetve még inkább a lakóknak. Mostantól több mint 3200 négyzetméteres területen, korszerű kifutókban lehet megnézni az egyrészt szokásos háziállatokat (kecskéket, nyulakat, rackajuhokat, szamarat, magyar tarka teheneket), másrészt az állatállomány ezen kívül új fajokkal, például kendermagos magyar és fehér erdélyi kopasznyakú tyúkkal, valamint magyar lúddal is bővült.

A parasztudvar részeként kialakítottak egy nagy területű kecskesimogatót, valamint egy úgynevezett „nyúlvárost” is, ahol főként a magyar óriásnyulakkal lehet ismerkedni. A projekt 34 millió forintból valósult meg 2019 februárjától. A beruházás keretében felújították a vadasparkba vezető szervizutat, gondoskodtak a parasztudvar áram- és vízellátásáról, renováltak egy istállóépületet, valamint három új épület és egy 500 méteres új kerítésrendszer is épült. Az új bemutatóterület jellegében illeszkedik a vadaspark meglévő épületeinek stílusához, ugyanakkor törekedtek a legkorszerűbb technológiák használatára, például a karámokba fűtött önitató került. A korábbi kis parasztudvar, ami a vadaspark területén kívül található, gazdasági udvarrá alakul át.