Jusztin
14 °C
31 °C

Tartozás miatt ölhették meg az újpesti autókereskedőt

2019.05.24. 13:10

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a meggyilkolt újpesti autókereskedő ügyében, amin Pál Adrián a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyzettese elmondta, május 7-én kora délután az újpesti rendőrkapitányságon tett bejelentést egy hölgy, hogy előző nap elment otthonról az élettársa, és azóta nem tud róla semmit.

Az eltűnés körülményei miatt már másnap az életvédelmi osztály foglalkozott az üggyel, négy nappal pedig már emberölés gyanúja miatt nyomoztak. A nyomozás során megkeresték azt az embert, akivel utoljára látták a 47 éves A. Csabát, tanúkat hallgattak ki, majd egy háromfős társaság akkor vált gyanússá, amikor egyikük folyamatosan ellentmondásba került magával a vallomásában.

Végül csütörtök éjjel közülük két ember beismerte a gyilkosságot, egy pedig megtagadta a vallomást. Péntek reggel a rendőrség Szentendre külterületén megtalálta az elásott és megfojtott áldozatot. Az indítékról a rendőrség annyit árult el, hogy a három ember, akik barátok, tartoztak az autókereskedőnek pénzzel. Újpesten találkoztak vele, majd Szentendrére vitték az áldozatot, ahol megfojtották. A három gyanúsított - egyikük szentendrei, a másik kettő budapesti lakos - részben érdekelt volt az autóbizniszben. A rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel több információt nem árult el. 

A másik eltűnéssel, a maglódi autószerelő férfi eltűnésével kapcsolatban a rendőrség azt mondta, hogy nincs összefüggés a két eset között a jelenlegi információk szerint. Az Index azon kérdésére, hogy ismerhették-e egymást, Pál Adrián közölte, hogy a szakmájuk miatt ez elképzelhető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport