Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1800 négyzetméteren égett egy műanyaggyártó üzem Jászladányban

2019.05.25. 16:22 Módosítva: 2019.05.25. 22:06

Teljes terjedelmében ég egy körülbelül ezernyolcszáz négyzetméter alapterületű gumi- és műanyaggyártó üzemcsarnok szombat délután a Jászladány határában húzódó Tisza utcában, írja a katasztrófavédelem.

Fotó: Mészáros János / MTI

A tűzhöz a jászberényi, a szolnoki, a ceglédi, a nagykátai, a kecskeméti és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat, a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, a jászkiséri és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltókat, valamint az újszászi és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltókat riasztották, összesen huszonhárom járművel.

Az első kiérkező egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Azóta már több oldalról, tizenegy vízsugárral igyekeznek megfékezni a lángokat, az egységeknek pedig sikerült bejutnia az égő üzemcsarnok irodaépületébe és kimenteni a bent tárolt értékeket. A lángokat mostanra körülhatárolták.

Frissítés

Az MTI tájékoztatása szerint szombat estére a tűzoltóknak sikerült eloltani a délután keletkezett tüzet. Németh Ádám, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a mobil labor mérései alapján egészségre káros anyag nem került a levegőbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!