Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

1800 négyzetméteren égett egy műanyaggyártó üzem Jászladányban

2019.05.25. 16:22 Módosítva: 2019.05.25. 22:06

Teljes terjedelmében ég egy körülbelül ezernyolcszáz négyzetméter alapterületű gumi- és műanyaggyártó üzemcsarnok szombat délután a Jászladány határában húzódó Tisza utcában, írja a katasztrófavédelem.

Fotó: Mészáros János / MTI

A tűzhöz a jászberényi, a szolnoki, a ceglédi, a nagykátai, a kecskeméti és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat, a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, a jászkiséri és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltókat, valamint az újszászi és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltókat riasztották, összesen huszonhárom járművel.

Az első kiérkező egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Azóta már több oldalról, tizenegy vízsugárral igyekeznek megfékezni a lángokat, az egységeknek pedig sikerült bejutnia az égő üzemcsarnok irodaépületébe és kimenteni a bent tárolt értékeket. A lángokat mostanra körülhatárolták.

Frissítés

Az MTI tájékoztatása szerint szombat estére a tűzoltóknak sikerült eloltani a délután keletkezett tüzet. Németh Ádám, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a mobil labor mérései alapján egészségre káros anyag nem került a levegőbe.