41 MSZP-s műanyagtáblával a furgonjukban érték tetten a fideszes aktivistákat

61135832 306111906983207 1471884484885348352 n
2019.05.25. 15:20

Rongálás és lopás miatt, nem is csupán szabálysértési, hanem büntetőeljárás indulhat a Fidesz győri aktivistái ellen, miután az MSZP helyi szervezetének tagjai tetten érték őket, amint letépkedik és egy Fidesz-logóval felmatricázott furgonnal elviszik a szocialisták éppen csak kitett plakátjait.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke egy Facebook-videóbejelentkezésben számolt be arról, hogy péntek éjszaka aztán a párt plakátragasztói tetten érték a tépkedőket, akik hetek óta, az európai parlamenti kampány teljes ideje alatt eltüntették a szocialista plakátokat a városból. Az MSZP aktivistái épp csak befejezték munkájukat, amikor látták, hogy egy Fidesz-matricás furgonból öt ember ugrik ki, és nekiáll leszaggatni a ragasztótól még nedves hirdetéseket.

Később egy állampolgári bejelentést követve a furgon nyomára bukkantak, tetten érték a fideszes aktivistákat, akikkel szóváltásba keveredtek. Pollreisz Balázs éppen ezért rendőrt hívott.

A helyszínre érkezett, intézkedő rendőrök felnyitották a furgon rakterét, melyben

több tucatnyi plakát mellett 41 darab, letépett műanyag MSZP-Párbeszéd hirdetőtáblát is találtak.

A rongálás miatt az Pollreisz Balázs ott helyben feljelentést tett, noha elmondása szerint a Fidesz-aktivisták azt mondták nekik, hogy felsőbb utasításra tépkedik az ellenzéki hirdetéseket. Éppen ezért nem is – az 50 ezer forintos szabálysértési határértéknél nagyobb összegben elkövetett – rongálás és lopás miatt, várhatóan retorziók elé néző aktivisták, hanem a Fidesz győri elnökének, Borkai Zsolt polgármesterének a felelősségre vonását sürgetnék a szocialisták.

Rendőri intézkedés
Rendőri intézkedés
Fotó: MSZP-Győr

Megkerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahonnan válaszok helyett egyelőre csak annyit írtak: "jogszabályban meghatározott időn belül" felelnek majd. Amint érdemi választ adnak, frissítjük cikkünket.