János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Térképre tettük, hol tart a Fidesz gyengébb eredménytől

2019.05.25. 10:33

Több mint 200 lakossági fórumot nyomott le a Fidesz három hét alatt az EP-kampányban, meglepő módon úgy, hogy az utolsó hét előtt már be is fejeződtek. Utána jött a választók közvetlen megkeresése az aktivisták segítségével, illetve maguk a politikusok is telefonálgattak a potenciális szavazóiknak.

Térképre tettük a lakossági fórumokat, hogy megnézzük, mik a fontos területek a Fidesznek, hova koncentráltak a kampánnyal. Az egész országot végigjárták, nincs olyan régió, amit üresen hagytak. Az is kiderül, hogy 12 városba mentek el kétszer, az ilyen duplázós helyszínek közül a hagyományosan fideszes északi-nyugati régió maradt ki, Győr-Moson-Sopronnal és Vas megyével. Valószínűleg itt nincs mitől félniük.

A nagyvárosokon kívül még Monoron, Sárbogárdon, Szentesen és Baján dupláztak. Ezekben a választókerületekben egyébként 2018-ban sorrendben 52, 56, 49 és 54 százalékot szereztek.

Miskolc az egyedüli város a fővároson kívül, ahol több mint kétszer voltak, méghozzá négyszer. Miskolc két választókerülethez tartozik, mindkettőben 38 százalékot szerzett a Fidesz 2018-ban, azaz érthető az igyekezet.

Budapesten 33 fórumot tartottak, 23 kerülettel számolva átlagosan szűk másfél jutott minden kerületre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!