Több mint 900 holttest, illetve testrész azonosítatlan Magyarországon

2019.05.25. 08:29

Húsz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyet Szegeden találtak meg, de nem tudták azonosítani. Egy női testről 1998 óta nem tudni, hogy ki lehetett, írja a delmagyar.hu. A helyi lap azt a nyilvántartást szemlézte "szegedi szemmel", amellyel a rendőrök az ismeretlen holttestek azonosításához is kérik a lakosság segítségét a honlapjukon keresztül. Cikkükből kiderül:

a rendőrség listáján jelenleg valamivel több mint 900 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel.

Közülük húszat Szegeden találtak meg. A legkorábban, 1998. december 14-én egy nő személyleírása és ruházatának ismertetése került ki a honlapra. A test végtagjai hiányosak, porcelán fogpótlása volt, és egy világosbarna otthonkát viselt, amikor meghalt. A legutóbb, idén február 1-jén pedig annak a férfinak a személyleírását közölték, akit aznap gázolt halálra a vonat az egyik szegedi vasúti átjáróban. Iratokat nála sem találtak, ráadásul a vonatbaleset miatt igazán pontos adatokat sem tudtak közölni róla. Annyit tudni, hogy 30 és 60 év közötti lehet, elhízott, ősz hajú és kék szemű.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú a rendőrségi protokoll. 

Nyilvántartásba kerülnek, ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a fogazatot, egyedi azonosítókat, például tetoválást, műtéti heget, protézist keresnek rajtuk. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át. A halottvizsgálatkor DNS-mintát is vesznek.

A cikk idézi Menczőné Fekete Margitot, a körözési nyilvántartónál dolgozó kormánytisztviselőt, aki korábban a Zsaru magazinnak elmondta, nyáron a folyók, tavak, télen a fagyok szednek áldozatokat. Gyakoriak az erdőn, mezőn, vagy a lakott területek kevésbé frekventált részein talált holttestek. Sok köztük a hajléktalan. A perifériára szorult embert általában a családja sem keresteti.  • Hírek
  • Hírek