Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Két napra megérkezett a nyár, csak hétfőn kell újra elővenni az esernyőt

D KOM20190421003
2019.05.25. 08:37

Az év első kora nyári hétvégéjén szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből ott elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű

írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint vasárnap is folytatódik a tavasz, némi gomolyfelhő-képződés és délután délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként - elsősorban északkeleten és északnyugaton - záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar is lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Hétfőn azonban ismét többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

Borítókép: Komka Péter / MTI