Kisebb botrányt okozott a talpig díszmagyarban érkező ceglédi szavazóbiztos

2019.05.26. 16:18 Módosítva: 2019.05.26. 17:25

Úgy tűnik, a 2019-es EP-választás egyik slágertémáját a kampányeszköznek ítélt ruházatot viselő szavazóbiztosok szállítják. A berettyóújfalui eset után ezúttal Ceglédről értesültünk egy hasonló történetről, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy itt átöltözés helyett végül sikerült némi telefonálgatással elrendezni a dolgokat.

A KÖD Jelenti nevű facebookos híroldal beszámolója szerint vasárnap hajnalban egy sárga zsinóros Bocskai-öltönyben érkező delegáltat hajtottak el egyhangúan a szavazóköréből, mert az elnök, illetve a bizottsági tagok szerint ruházata egyértelműen utalt egy politikai pártra.

A  szavazóköri munkából kizárt, nem fideszes delegált értetlenül fogadta a döntést, mondván, az általa viselt öltözéket ünnepi alkalmakon a polgármesteren is látni, és egyébként sem világos, hogy a hagyományos magyar ruházat melyik párthoz köti egyértelműen.

A szavazókör előtt toporgó bocskais delegált ügyében a bizottsági tagok végül a városházához fordultak tanácsért, ahonnan azt az eligazítást kapták telefonon, hogy a díszmagyar öltözet nem pártszimbólum, így az úr végül elfoglalhatta helyét a szavazóköri bizottságban. 

Ön is látott különleges ruházatú szavazóköri biztosokat? Küldjön nekünk fotót!
Küldje el nekünk!


  • Hírek
  • Hírek